Xəbər lenti


Ötən gün Naxçıvan MR Ali Məclisinin sədri Vasif Talıbovun qaranlıq xarici əlaqələri ilə bağlı saytımıza göndərilmiş bir məktubu olduğu kimi dərc etmişdik. Məktubda “Reges” MMC-in direktoru, Türkiyəli iş adamı Hasan Albayrakın da adı çəkilmiş, o, FETÖ-ya üzvlükdə ittiham olunmuşdu. Təəssüf ki, Naxçıvan hakimiyyətinin Ovqat.com-a qarşı yaratdığı informasiya blokadası nəticəsində iddiaları araşdırmaq imkanımız olmadığından Hasan Albayrakın mövqeyini öyrənə bilməmşdik.

 

Bu sabah redaksiyamızla əlaqə saxlayan iş adamı haqqında irəli sürülən iddiaları yalanlamış, biz də ona təkzib haqqını tanıyacağımıza söz vermişdik. Ardınca da Hasan Albayrak bizə özünün rəsmi təkzib məktubunu göndərmişdir. Azərbaycan Respublkası Konstitusiyasının 50-ci Maddəsinin III bəndinə əsasən, “hər kəsin kütləvi informasiya vasitələrində dərc edilən və onun hüquqlarını pozan və ya mənafelərinə xələl gətirən məlumatı təkzib etmək və ya ona cavab vermək hüququ” var və Ovqat.com bu hüquqa istinad edərək Hasan Albayrakın təkzib məktubunu olduğu kimi yayımlayır:

 

“Sn. Haydar Oğuz, 

 

İlk önce yıllardır bu toprakların ekmeğini yiyen, bu toprakların insanı olan şahsım herhangi bir imla hatası yapmamak için bu mektubu size Türkçe olarak yazıyorum. Bu konuda beni anlayacağınızı umuyor ve tüm bu mektubu okuyacak Azerbaycan kamuoyunun da affına sığınıyorum. 

 

09.12.2022 Tarihli 00:11 Saatinde ovqat.com’da yayınlanan haberinizi değerli çalışma arkadaşlarım tarafından şahsıma iletildiğini belirtir ve haberi üzülerek okuduğumu bildiririm. 

 

Söz konusu böyle ne üdüğü belirsiz, kimliksiz insanlar tarafından yazılan ve haber değeri taşımayan bu mektuplar bizlerin değil en önemlisi haber kanallarınızın itibarını zedeleyecek ve sifariş üzerine bu tip haberleri yaptığınızı gösterecektir. 

 

Şahsımla ilgili tüm iddialara açık yüreklilikle, her platformda yanıt verebileceğimi bir kez daha özellikle belirtmek isterim. 

 

14.02.2012 Tarihi itibari ile ilk önce Türkiye-İstanbul’da daha sonra 2014 tarihi itibariyle zaman zaman seyahat ederek ve 2015 yılı ortalarında da yerleşik olarak grup şirketleri adına Nahçivan’da çalışmalarımı sürdürdüm. Buna tüm oturum, çalışma izinlerim, yurda giriş çıkışlarım ve şirketlerdeki kayıtlarım delil olarak gösterilebilir. 

 

Malum yazınızda belirttiğiniz tüm konulara detaylı yanıtlarımı tek tek kanıtlarıyla birlikte burada belirtebilirim lakin sizde bana hak verirsiniz ki; bu kimliksiz ve tasmasızlara yanıt vermek olur, değerleri olan bir Anadolu insanı olarak bunu asla istemem. 

 

11 Yıldır yurt dışında çalışan, ailesine hasret, düğünü, cenazesi, özel günlerinde hep gurbette olan bir emekçi insan olarak, kredilerle, borçlarla yaşam standartlarını bir yerde tutmaya çalışan profesyonel bir yöneticiyim. Sahip olduğum her şeyin hesabını her zaman, herkese zerresine kadar verebilecek durumdayım. Bunu gururla söylüyorum. 

 

Kiminle, hangi grupla anıldığıma gelince, son dönemlerin modası olan bu deli saçması konulara cevap vermeyi bile kendime zul görüyorum. Çevremce bilinir ki; gerçek bir Türk millliyetçisi, vatanını, toprağının her zerresini seven ve canını düşünmeden feda edebilecek bir insanımdır. 

 

Vatan’dan kastım sadece Türkiye Cumhuriyeti değildir, buna Azerbaycan Respublikası’da dahildir. Ruhları Şad olsun ki, 2.Karabağ Muharebesi’nde can veren, savaşan, yanımızdan askere çağırılan, çalışma arkadaşlarımın, vatan evlatlarının, yanında olmak için ilgili makamlara verdiğim dilekçede önce vatan düşüncemin bir parçasıdır. 

 

Söz konusu haberinizi tekzib etmenizi rica eder, işlerinizde kolaylıklar dilerim. 

 

Hasan Albayrak 

Azerbaycan 

Nahçivan 09.12.2022”

 




Ana səhifəyə qayıt        Baxış: 6 912          Tarix: 9-12-2022, 13:24      

Xəbəri paylaş


Paylaş:   

Prizma